Skip to content
Home Национални отбори Тонев: Резултатите са проекция на подготовката
Тонев: Резултатите са проекция на подготовката ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 28 Септември 2011 11:28

dimo_tonevВременно заемащият поста на национален селекционер на женският ни волейболен отбор Димо Тонев смята, че слабата и разпокъсана подготовка е причината за лошото представяне на тима в Евроволей 2011.

Волейболистките ни се представиха изключителнно слабо на това Европейско първенство, след като записаха три поредни загуби с по 3:0 от отборите на Русия, Холандия и Испания.

Нашите момичета по всяка вероятност ще останат 13-ти в крайното класиране, след като станат ясни всички волейболни резултати , без нито един спечелен гейм в своята сметка. По повод на това изключително разочароващо представяне на националките, треньорът Тонев заяви, че основната причина за слабите резултати се крие в лошата подготовка.

Той разкри пред българските медии:

„За повечето специалисти този резултат бе ясен, но аз имах желание да постигнем нещо повече. Немога сам да слагам оценки на собствената си работа.”

„Ще бъда част от този отбор, докато федерацията не реши да ме смени. В предишните мачове играхме по-добре, но като цяло резултатите в едно първенство са отражение на подготовката на отбора.”

„Всички приближени до националния тим, знаят, че нашата подготовка бе разпокъсана и с лоши условия, като проблемите бяха преди всичко от психологическа гледна точка. Аз съм доволен от това, което момичетата се опитаха да постигнат и им благодаря.”

„За да станем отбор, който да може да  излиза от трудни ситуации и да се бори с големите тимове, ще трябва да свършим още много работа.”

Независимо кой ще е новият национален селекционер, той ще трябва да заложи на волейбол, който да подобри значително резултатите на „трикольорките” ни в международните турнири.

Анкета

Харесва ли ви новия дизайн на сайта?

Кой е тук?

В момента има 11 посетителя в сайта

Тагове