| Стойчев остава начело на националния отбор |
|
|
|
| Сряда, 09 Ноември 2011 20:19 |
Селекционерът набългарския национален отбор по волейбол Радостин Стойчев остава на ръководнияпост до сетпември 2012 година. Във вторник Стойчев сесрещна с ръководстовото на Българската Федерация по Волейбол и спортнияминистър Свилен Нейков. 42-годишниятстарши-треньор на италианския Тренто заяви, че не са му били поставяни каквитои да било условия от БФВ и срещата е била насочена предимно към дискусия напредставянето на отбора в Европейското първенство. Стойчев добави още, че сабили обсъждани въпроси относно предстоящата квалификация на „трикольорите” заОлимпиадата през 2012, както и организационни въпроси свързани с бъдещиямеждународен турнир в зала „Арена Армеец”. На пресконференцията следсрещата, наставникът на волейболните ни национали заяви: „Оставам треньор на националния отбор. Управителния Съвет не ми е поставял никаквиусловия.” „На срещата отговорих на въпросите, анализирахме представянето на отбора в Европейскотопървенство и започнахме обсъждането за бъдещото представяне на отбора иолимпийската квалификация, както и организацията на тези неща.” Относно слаботопредставяне на Европейското първенство Радо Стойчев, заяви че не е доволен отрезултатите и разбира недоволството на хората от очакванията за много по-добри волейболни резултати. „Равносметката е, че не сме доволни от представянето досега. Хората сенадяваха да се представим много по-добре.” „Аз като отговорен човек знам какво означава това, знам какви са настроениятав България. Не смятайте, че аз съм преживял това шесто място по-леко.” Националният селекционерзавърши с обещание да даде всичко от себе си за да класира отбора наОлимпиадата в Лондон през 2012 година. „Не мога да обещая, че България ще се класира за Олимпиадата в Лондон, но щенаправя всичко по силите си (това да стане).” Волейболните залози пред българския национален отбор са много високизащото турнирът в София ще бъде техния последен шанс да се класират заОлимпиадата през лятото. |