|
Разпределителят Ивайло Илиев-Чайката разказа пред "7 дни спорт" за нанесения му побой от вече бившия треньор на Черно море БАСК Юлиян Тупанков.
Преди две години Илиев, който сега играе в Арда (Кърджали), си вади медицинско свидетелство, но от ръководството на отбора му забраняват да говори и случаят не получава публичност. - Добър ден, г-н Илиев. Търсим ви във връзка със скандала в бившия ви клуб Черно море БАСК, където треньорът Юлиян Тупанков наби двама играчи. Това изненада ли ви? - Не. Аз имах същите проблеми с този човек. Той ни беше събрал в залата и аз просто закъснях малко. Когато влязох, тръгна към мен с юмруци.Удари ме над 10 пъти пред всички момчета.В първия момент бях много изненадан. - Защо не казахте за случая още тогава? - Бях си изкарал медицинско, но ме спряха от ръководството, за да се потули случаят. На другия ден играх срещу Лукойл. Бях с аркада, едното ми око беше затворено. Така извъртяха нещата, все едно аз съм виновен за станалото. - Кой ви спря да заведете иска в съда и какво ви казаха? - Спряха ме шефовете. Още когато съм излязъл от залата, спонсорът (б.р. - бизнесменът Красимир Илиев, който е и шеф на Суперлигата) е дошъл и почнал да говори, че ще си изпатя, ако не се върна в отбора. Казаха ми, че трябва да играя, все едно нищо не се е случило. Във Варна нещата са малко по-особени. Не мога точно да ги обясня, не ми се коментира ръководството. - Заплашвали ли са ви и от други места? - Не, а и не съм се интересувал кой може да го направи. Мен не ме е било и страх. Просто го направих за доброто на отбора, защото ми се играе волейбол.Тогава не казах даже и на родителите си.Само един човек знаеше - на Дани Милушев (б.р. - национала) баща му, защото бе с мен. - Как се развиха отношенията ви след тази случка? - Нямаше проблеми. Тупанков се държаше така, все едно нищо не е станало. - Виждали ли сте подобни сцени и с други играчи? - Мога да коментирам само за себе си. - Говорихте ли с някой от отбора след случките от последните дни? - Вчера (б.р. - в сряда) се чух с всички потърпевши. Родителите и близките на момчетата са много уплашени и стреснати. Звъняха ми да ме питат дали съм имал проблеми. - Ръководството или треньорът носят по-голяма вина за цялата ситуация? - Не знам какви са отношенията там. Миналата година ме обвиняваха, че съм уговарял мачове, и всичко се изсипа върху мен. Треньорът казваше: "Той реди мачове. Не може да се играе с него." Въпреки това постоянно бях на терена. - Имал ли е треньорът лично отношение към вас? - Ами предполагам, че да. Но ето, сега ме няма и пак стават същите неща. - Мислите ли, че след неговото уволнение нещата в Черно море ще се стабилизират? - Надявам се, защото Варна заслужава да има силен волейболен отбор. - Говори се, че зад Тупанков стоят влиятелни хора. Не ви ли е страх от нещо? - Аз какво съм казал? Разказвам за моя случай. Преби ме в залата и това е. - Как оценявате сезона си в Арда до момента? - Тази година ми е една от най-спокойните. В началото на сезона бях със счупена ръка и пропуснах два месеца. Втория полусезон почнах да играя, след като Константин Митев замина за Иран. Тук има много коректни хора и всичко е наред. Ще се борим за медали.  |