Skip to content
Home Биографии Български Данаил Милушев: Не съм изгонен от Корея
Данаил Милушев: Не съм изгонен от Корея ПДФ Печат Е-мейл
Събота, 20 Февруари 2010 14:47

Само преди няколко дни една от най-интересните волейболни авантюри - тази на национала Данаил Милушев в Южна Корея, приключи.

След сезони в италианския Мантова, френските Кан и Тур и турският Халкбанк българинът опита късмета си и в Азия. 25-годишният диагонал бе основна фигура за своя Кореън Еър, който достигна до второто място във временното класиране на първенството. Откриваме варненския талант благодарение на баща му Милуш. Двамата са заедно, но не в България или Южна Корея, а в Италия...

- Дани, къде те откривам?
- В Италия. Сега сме във Флоренция заедно с баща ми, в момента дори хапваме в пицарията на Мила Кьосева.

- Какво те води в Италия?
- Пристигнах тук за прегледи и изследвания при един от най-добрите специалисти за раменни стави. Имам здравословни проблеми от доста време. Дори в последните 4 месеца играх с контузия...

- Тя ли стана причина за раздялата ти с Кореън Еър? И как всъщност мина прекратяването на договора ти?
- Днес прочетох някаква версия за едва ли не „изгонването" ми от отбора. Аз обещавам, че ще издиря човека, който пусна неверна информация за моето „отстраняване" от отбора и ако трябва, ще го съдя. Нещата са доста по-различни. Разделихме се с приятелски чувства. Ако трябва да съм честен, от клуба дори ми предложиха след прегледите и процедурите в Италия да се върна и да доиграя сезона. Но прецених, че няма да бъда готов за игра поне още един месец. А сезонът в Корея завършва към края на март. Затова с ръководството седнахме да поговорим и се разбрахме да се разделим. Това беше най-доброто решение. В местното първенство има право за картотекиране на само един чужденец. Затова много по-добре за клуба беше да картотекира друг състезател, който да може да изкара пълноценно шампионата. Изплатиха ми всичко до края на договора, проблеми никакви не е имало.

- А какво е здравословното ти състояние, проблемите ти датират от доста време?
- Още миналото лято имах болки в китката. След това травмата се прехвърли към лакътя, в последните месеци имах доста проблеми с рамото. Очаквам скоро да излязат резултатите от изследванията. Трябват пълни електромагнитни резонанси, за да се установи от къде идва проблемът. Италианският ми мениджър ме изпрати на преглед при един от най-добрите в занаята. Скоро се прибирам в България. Като излязат резултатите от изследванията ще видим как ще се действа, възможно е отново да пътувам за Италия за процедури, терапия. Но не искам да избързвам с предварителни приказки.

- Сега накъде? Ако контузията бъде овладяна и си отново в състояние да играеш... Като че ли няма много опции за нов отбор в разгара на сезоните?
- Не е точно така. Факт е, че трансферният прозорец в големите първенства вече е затворен. Има опции за Катар, Иран...Според агента ми има варианти и за Европа, когато започнат плейофите.

- С какво ще запомниш времето, изкарано в Корея?
- Само с добри чувства. Бях единственият чужденец в отбора. С мен се отнасяха чудесно, грижеха се за мен. Удивен съм от отношението на хората тук. Нямам лоши спомени. Това е мястото, където съм се чувствал най-добре досега. За съжаление здравословните ми проблеми попречиха да довърша започнатото. Но да сме живи и здрави, другото не е важно.

Анкета

Харесва ли ви новия дизайн на сайта?

Кой е тук?

В момента има 12 посетителя в сайта

Тагове