Skip to content
Home Биографии Български Владимир Николов: Искам да играя още дълго за националния
Владимир Николов: Искам да играя още дълго за националния ПДФ Печат Е-мейл
Вторник, 30 Март 2010 12:13

Владимир Николов прибави поредното отличие към богатата си колекция.

Капитанът на националния отбор по волейбол изведе Кунео до първото място в турнира за купата на Европейската конфедерация. Диагоналът бе най-резултатен с 28 точки за успеха 3:1 над Искра (Рус) във финала на втория по сила турнир на Стария континент. Николов даде интервю за в. “24 часа” малко след като той и съотборниците му се прибраха в Италия.

- Как се чувствате след пътуването до Белгия?

- Уморен съм, но и удовлетворен от това, което постигнахме. Мисля, че се получи хубав мач на финала. Руснаците играха по-добре, отколкото очаквахме, отделно ни създаде проблеми и поредната смяна на топката (в Италия се играе с модел на “Молтен” - б.а.). Видя се, че имахме трудности в посрещането и центровете ни не бяха толкова ефективни.

- Затова ли се наложи вие да атакувате по-често?

- Да, при тези обстоятелства е нормално да ме натоварват повече, но в крайна сметка това ми е работата. Радвам се, че успях да се справя.

- Как ви посрещнаха в Кунео?

- Имаше организирано парти непосредствено след прибирането ни. Сега пътувам към вкъщи и се надявам да подремна малко.

- Договорът ви с Кунео изтича в края на сезона. Имате ли вече яснота къде ще играете догодина?

- Все още не. Има запитвания към, които не бих определил като сериозни. Със семейството ми се чувстваме добре, но има и други фактори, които трябва да се имат предвид. Кариерата на един играч е лимитирана във времето, а особено над 30 е редно да се обръща внимание и на финансовите условия. Досега, с изключение на японската ми авантюра, съм предпочитал отбори, които се борят за отличия.

- Това означава ли, че вече нямате същия глад към медалите?

- Не. Едва ли има състезател, който да не иска да побеждава. Успехът осмисля труда, който си положил, и лишенията, които си търпял толкова време.

- Ще получите ли почивка от Силвано Пранди за първите мачове от Световната лига?

- Лично аз не съм коментирал с него подобно нещо. Може вие да имате по-добра информация (Смее се.). Със сигурност трябва да се подложа на операция за премахване на шината в пръста ми. Това не е кой знае какво и ще почивам около две седмици. Всъщност има вариант и да бъда на линия за началото на лагера във Варна.

- Какво очаквате от предстоящото лято с националния?

- Чакат ни много работа, лишения и емоции. Няма да делим Световната лига и световното първенство. Ако всички сме здрави, можем да постигнем успехи.

- Пранди отново е включил няколко дебютанти. Какво ще им кажете?

- Ако има нещо да им казвам, ще го направя в очите им. Не чрез медиите.

- Обмисляте ли вариант за оттегляне от отбора след световното?

- По-опитните играчи си говорим, че едно такова решение трябва да бъде добре обмислено. Защото ако се оттеглиш, няма връщане назад. Аз не съм мислил кой знае колко по този въпрос. Ако мога да съм полезен на националния, ще остана. Искам да играя още за България и дано да спечелим нещо голямо.

- Изглежда, вие сте единственият отбор, който може да се противопостави на Тренто. Ще успеете ли да се преборите и за титлата в Италия?

- Нашата цел е да се класираме за финала. На пръв поглед изглежда, че тяхната програма е малко по-лесна. Ние трябва да бием три пъти Пиаченца, за да отидем на полуфинал срещу Тревизо евентуално. Докато Тренто вече води 2-0 на Верона и ще срещне Мачерата, който не играе както миналата година. Но нека да видим как ще се развият нещата.

- Шестима от основните 7 състезатели на Кунео сте над 30 години. Това ли е причината за силното представяне на отбора този сезон?

- Всички знаем приказката за можещите и неможещите състезатели. Въпреки умората, се справяме и при наситен режим от два мача седмично. Ако стигнем до финала, ще имаме предимство, защото всичко се решава в една среща. Тогава опитът трябва да се окаже решаващ.

Анкета

Харесва ли ви новия дизайн на сайта?

Кой е тук?

В момента има 8 посетителя в сайта

Тагове