|
Българският волейболен национал Валентин Братоев даде първото си интервю като ново попълнение на световния и двукратен европейски клубен шампион Трентино БетКлик (Тренто) пред клубния сайт.
Вальо Братоев коментира, че се надява да израсне и да стане добър волейболист, защото според него Тренто е най-точното място за него.
- Валентин, защо избрахте Тренто? - Защото няма по-добро решение от това. Тренто е най-силният отбор в света и е невъзможно за мен да пропусна такава възможност. В този отбор са най-добрите играчи на моя пост - Казийски и Хуанторена. Ще бъде просто фантастично да ги наблюдавам отблизо цял сезон и да опитам да открадна някои тайни от тях по време на тренировките заедно. Не без значение е и присъствието на пейката на Радостин Стойчев, треньор който работи изключително добре с отбора и може да развива млади таланти.
- Какъв играч сте? - Предпочитам Стойчев да каже нещо за моите технически характеристики. В момента мога само да кажа, че се чувствам добре на блокада, което е много важно както се видя и с България в Световната лига. През последния месец влизах често във важни моменти на сервис за България и срещу Холандия във Варна аз реших няколко гейма с моите асове. Надявам се, че тези ми качества могат да бъдат полезни за новия ми клуб.
- Какво ще иска Радостин Стойчев от теб през следващия сезон? - През последните седмици често говорих с него и той каза, че ще остана на пейката като четвърти посрещач. Но също така каза, че ако тренирам сериозно и се опитвам да се развивам всеки ден със сигурност ще намеря място сред титулярите. Казийски веднага след световното първенство ще трябва да си почине както и Хуанторена, който също има много натрупани мачове от преди, така че от време на време ще трябва да влизам. Въпросът е дали ще мога да използвам добре възможностите, които треньорът ще ми даде.
- Какво ви даде сезонът в Серия А2 с Версилия? - Със сигурност резултатите не бяха добри. Изпаднахме въпреки, че бяхме отбор, който можеше да се спаси. Лично за мен беше важен опит, който ми позволи да науча повече за средното ниво на волейбол в Италия и най-вече да науча италианския език. Сега съм любопитен да направя още една стъпка нагоре и да се изправя срещу отборите в Серия А1, едно от най-красивите и трудни първенства в света.
- Говорили сте за Тренто със Соколов и Казийски, с които сте в националния отбор на България? - Да, това беше един от най-популярните ни теми на разговор през изминалия месец с тях. И двамата ми разказваха за града, какво предлага той, но най-вече за професионализма, с който се работи в отбора на Тренто и за страстта на феновете. Разбирам, че е прекрасно място, идеално място за израстване и играене. Не мога да искам повече от това.
- Каква е целта ти през първия ти сезон в Серия А1? - Да стана добър волейболист и да се науча да играя на високо ниво постоянно. Мисля, че в Тренто мога да го направя, защото е подходящото място.

|