“Много съм щастлива, че успяхме да зарадваме всички българи, които следят волейбола и всички, които се радват за нас”, сподели пред Гонг Елица Василева, след като стана шампионка на Италия с тима от Бергамо. Волейболната ни националка продължи: “Все още се чувствам така, все едно се е случило на някой друг! Всички ни се радват и ни поздравяват, но за мен специално трябва да мине още малко време, за да асимилирам какво сме постигнали. Наистина още не съм усетила, че съм шампионка на Италия”.
На въпрос как стигна до златото, Елица отговори: “Трудно. Особено в началото на годината никой не прогнозираше този успех. Особено след като две от ключовите ни основни състезателки напуснаха отбора. Всички прогнозираха, че няма да спечелим, след като отпаднахме от Шампионската лига и паднахме от Купата след загубата от Вила Кортезе. Даже повечето фенове подкрепяха съперника ни. Никой не очакваше да стигнем до тази победа”. На финала Фопапедрети (Бергамо) спечели серията с 3:2 победа срещу Вила Кортезе и извоюва за осми път историята си шампионската титла.
През вече завършилия сезон Василева игра за един от най-красивите тимове не само в Италия, но и в света. Тя всеки ден бе заедно и с лицето, и звездата на Апенините Франческа Пичинини. Относно красотата в съблекалнята Ели коментира: “Много пъти са казвали, че нашият тим е един от най-хубавите, а това също ни кара да се гордеем. Пичинини и секссимвол, световно известна. Навсякъде където сме ходили, я разпознаваха. Това е интересно дори само да го видиш как я познават, знаят отбора. Дори имаме фенове от Бразилия, които идваха да ни гледат мачовете. Много е приятно всичко това”.
Пред Гонг Елица коментира и как само на 21 години вече е на върха в едно от най-класните и силни волейболни първенства: “Трудно. Тази година беше доста трудно защото когато си само на 20 години и в един отбор с всички звезди на националния тим на Италия, не е лесно. Италианските националки имат повече предимство винаги и трябва да се доказваш много повече от тях! Ако те трябва да работят 4 часа, ти трябва да работиш 12 часа в залата! Това обаче те кара да растеж повече като манталитет и характер. Пред годината също изиграх силни мачове, но този, които всъщност беше най-важният стана добре, че влязох и се чувствам добре, че успях да помогна за титлата!”.
Чаровната ни националка се развесели и с радост разказа къде сега е златният й медал от Серия А1, който захапа по време на награждаването и снимките: “Той е при мен! На масичката в хола, точно срещу мен. Гледам си го постоянно. Ще го дам и посветя на родителите ми, защото те ме подкрепяха страшно много през цялото време. Те имат главна вина за това, че съм тук”.
Все още няма яснота къде пък ще продължи кариерата на Василева на клубно ниво. Вероятно още утре тя ще се присъедини към националния тим на България и мачовете от Европейската лига. “В момента нямам представа къде ще продължа кариерата си, искам да мине малко време. Договорът ми с Бергамо по принцип е с опция за още една година, но може би приключи! Зависи как преценя аз и клуба. Възможно най-скоро ще се присъединя към националния ни отбор, първо трябва да свършат ангажиментите ми с Фопапедрети и официалните вечери. Веднага ще се прибера, може и още утре” разказа Ели.
Василева не скри и следващите си цели: “Искам да спечеля Шампионската лига и Купата на Италия”.
Източник: Sportal.bg
|