Skip to content
Home Биографии Български Боре Кьосев празнува 50 години в кралска зала
Боре Кьосев празнува 50 години в кралска зала ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 28 Юли 2011 07:05

volleyball1Човекът с най-широкото сърце в българския волейбол - Борислав Кьосев, ще празнува 50 години като... крал. За половинвековния си юбилей живата легенда на ЦСКА и националния отбор събира на грандиозна вечеря приятели на 3 август в Кралската зала на хотел "Шератон".

"Няма спонсори, сам си плащам, защото цял живот събирам пари за този момент - заяви в типичния си шеговит стил Кьосев. - 50 години е сериозна възраст, затова правя сериозен купон и каня сериозни хора". Големият волейболист е поканил на официалната вечеря и първите мъже на държавата - премиера Бойко Борисов и президента Георги Първанов. Както и министър Свилен Нейков, председателката на БОК Стефка Костадинова, бивши и настоящи шефове на волейболната федерация, треньори, колеги, приятели. "Очаквам 220 души, ще има речи, тостове, песни и каквото се полага на купонджия като мен", разкри още Кьосев. Ще пристигнат и приятели от чужбина.

Кьосев е роден на 3 август 1961 година в дупнишкото село Баланово. Започва с волейбола в Кюстендил на 17, преди това година и половина играе футбол в Марек. Шест месеца след дебюта край мрежата влиза в младежкия национален отбор. Следва трансфер в ЦСКА, където печели общо 9 титли и 7 купи на страната. Заминава за Италия през 1989-а, където остава 5 сезона. През 1994 година се връща при "червените" и пак става шампион - за последен път в кариерата си, на която слага край през 1995-а. В националния отбор (1979-1993) има 500 мача, печели два сребърни медала от европейски и един бронзов от световно първенство. Играе на олимпиадата “Сеул'88.

"Най-големият подарък за мен ще бъде да дойдат тези, които съм поканил - продължава Кьосев. - За съжаление не можах да се обадя на всички, които бих искал да видя на празника. Много хора ме обичат и ако можеше всички да дойдат, щях да ангажирам новата зала "Арена Армеец"... Като се върна назад във времето, си казвам колко бързо минаха тези 50 години. И ми се иска за тази една вечер да събера цялата история около мен с живи хора - тези, с които съм играл, срещу които съм играл, с които съм живял и купонясвал. Ще държа реч, естествено, и на нея ще благодаря на всички, ще простя на всички, макар че аз нямам врагове. Ще простя и на тези, на които дължа пари".

Антони Йорданов, в. "Труд"

Източник: Sportal.bg

Анкета

Харесва ли ви новия дизайн на сайта?

Кой е тук?

В момента има 16 посетителя в сайта

Тагове