| Гадже пали Остин Рестър по волейбола |
|
|
|
| Вторник, 01 Декември 2009 07:53 |
|
Пристигнах в България за два дни, но останах за шест месеца, споделя американецът в ЦСКА! Остин Рестър е първият американец в българския волейбол. От началото на сезона 27-годишният тексасец се превърна в една от водещите фигури в ЦСКА. Шампионът по плажен волейбол на САЩ признава, че се озовал у нас съвсем случайно. Връзката с ЦСКА прави националът на САЩ Брук Билинг. Посрещачът, който се ползва с отлична репутация в Европа, препоръчал Остин на мениджъра Иван Ботев. "Всичко стана много бързо. Исках да играя волейбол в зала и започнах да си търся отбор. Тогава ми се обади моят добър приятел Брук и ме попита дали съм готов да опитам в България. Ден по-късно вече имах резервиран самолетен билет и потеглих към София. Честно казано, не знаех къде се намирам. Пристигнах за три, но останах за шест месеца", споделя Рестър. Първото нещо, с което волейболистът трябва да се справи в София, е носталгията. Остин трудно преживява раздялата с приятелката си Джил, с която се чуват за половин час дневно по интернет. Заради 10-часовата разлика между България и Тексас, двамата успяват да се засекат между 6,00 и 6,30 ч. сутринта. "Това ме съсипва. Опитвам да се разсейвам с тренировки и да наблягам на волейбола. Тук имам приятели, но семейството ми липсва. Джил трудно приема факта, че съм в България. Въпреки това ме подкрепя и иска да се развивам. Странно е да бъдеш на място, където не можеш да комуникираш. Опитвам се да уча български, но е много трудно", признава Остин. Волейболистът ще се види с любимата си по празниците. Рестър ще прекара Коледа и Нова година в София в компанията на най-добрия си приятел в ЦСКА - бившия национал Николай Николов. "Джил ще дойде за Нова година. Нямам търпение да я видя", споделя РестъРусокосият американец започва да се занимава сериозно с волейбол в гимназията. Бакалавърът по журналистика стъпил за първи път в залата заради жена. Рестър хлътнал по либерото на училищния отбор и не пропускал нито една нейна тренировка. "Знаете, че жените стоят в основата на всичко - споделя с усмивка тексасецът. - Успях да сваля момичето, с което излизахме за кратко. Любовта ми към волейбола обаче остана вечна и така започнх да тренирам всеки ден. След това в колежа отново срещнах момиче, което играеше. Беше либеро на университетския отбор. Пролетта на 2002 г. тя ме попита дали искам да играя в турнир на смесени двойки и аз приех". В следващите няколко години Остин се съсредоточава изцяло върху плажния волейбол. Най-големия си успех постига тази година, когато триумфира на Откритото първенство на САЩ.![]() |