Кубинският волейболист Ясер Портуондо направи днес първата си тренировка с отбора на ЦСКА, след пристигането си на българска земя. Той излезе на терена в добро настроение, като отдели нужното внимание на очакващите го журналисти. Ето какво сподели Портуондо пред BGvoleyball.com.
- Кога пристигна в София? - Днес, с полет в 13:30 часа. Не остана време за почивка, от летището направо в залата за тренировка.
- Защо не остана да играеш в Италия? - Не останах в Италия, защото имах възможност да избирам. Получих много оферти за новия сезон, но тази от ЦСКА най-много ми хареса. Смятам, че София е най-подходящото място за мен. Мога да кажа също, че българският отбор е едно ново предизвикателство, което реших да изпробвам.
- Кой те насочи към българския клуб? - Всичко ставаше чрез моят агент. Той е човекът, който е натоварен да урежда трансферите ми. Аз трябваше да кажа само "Да" или "Не". В случая офертата ми хареса и казах "Да" за ЦСКА.
- Какво знаеше за ЦСКА преди идването си тук? - Знам само, че ЦСКА е добър отбор, който има големи амбиции за този сезон. Отбор, който играе в Шампионската лига и държи да се представи на ниво.
- Европейската надпревара ли бе главната причина да играеш за "червените"? - Съгласих се да стана част от "червените" защото разбрах, че имат нужда от мен. Дойдох за да помогна на отбора. Смятам се за опитен играч и ще направя всичко, което мога за доброто представяне на отбора в Шампионската лига и първенството.
- Какви са очакванията ти и какво искаш да постигнеш с ЦСКА? - Първо трябва да се запозная със съотборниците си, да вляза в колектива. Сметките се правят по-късно. Не мога да кажа какво очаквам, без да познавам обстановката и без да съм наясно с целите на отбора. Знам само, че искам да побеждаваме!
- Гледа ли мача между Куба и България на Световното първенство? - Да, гледах го. Това бе един от най-хубавите двубои в шампионата, достоен за финал. Среща, в която и двата отбора се бориха до край. Но в крайна сметка късметът бе за Куба.
Източник: Sportal.bg
|