Skip to content
Home Информация Национален отбор България търси максимално добро представяне на Световното в Италия
България търси максимално добро представяне на Световното в Италия ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 21 Юли 2010 11:57

Целите, които българския национален отбор по волейбол за мъже си поставя преди световното първенство е максимално добро представяне и достигане до полуфиналите. Това каза днес на пресконференция капитанът на тима Владимир Николов. Световното първенство по волейбол ще се проведе в Италия през септември и октомври.

"С прогноза ми е трудно да се наема преди началото на подготовката. Реална цел обаче е влизане на полуфиналите. Ще търсим максимално добро представяне и резултати. Ако сме здрави и всичко е наред, труда, който положим в подготовката ще се види на игрището", коментира Николов.

"Ще имаме два месеца за подготовка. Ще участваме на турнир в Полша, след това в Сицилия, а последната част от подготовката ще премине във Франция", добави капитанът.

"След мачовете с Бразилия загубихме самочувствие, но трябва да се отбележи, че този сезон играхме с трима дебютанти. Това, че не се класирахме за финалите ни костваше отново да се докоснем до големия волейбол. Загубихме възможността да изиграем още четири мача на високо ниво и също така загубихме точки за световната ранглиста", каза още Николов.

Той коментира и последния двубоя от Световната лига между Италия и Сърбия, който италианците загубиха, но те предварително си бяха осигурили участие на финалите. Победата пък донесе на Сърбия класиране за финалите.

"Това е една неприятна ситуация, но е част от спорта. Ние не трябва да гледаме в задния двор на другите, а трябваше да си вземем една точка от Бразилия", каза националът.

На въпрос какво точно ни е липсвало срещу Бразилия и каква е разликата между двата отбора Николов каза: "Това, което ни липсва не е чак толкова малко. Ние реално нямаме алтернатива на Матей Казийски, на Андрей Жеков. В Бразилия има повече волейболисти, отколко в България комунисти. Но с това, което имаме ние все пак постигнахме не малки резултати".

Николов коментира и представянето на Цветан Соколов като каза, че му предстои добро бъдеще.

"Аз съм наясно, че моето време в националния отбор изтича, но докато съм тук ще помагам с каквото мога. Соколов има много по-силни качества от мен, просто му трябва да играе два сезона в силен клубен отбор", добави Николов.

Той каза, че в следващите 10 години не трябва "да се притесняваме за бъдещето" на националния отбор, тъй като в младежкия национален отбор има 4-5 много талантливи момчета.

Анкета

Харесва ли ви новия дизайн на сайта?

Кой е тук?

В момента има 9 посетителя в сайта

Тагове